Islamitische kuikens vrijgesteld van Pasen

Bij Pasen horen volgens de traditie kuikentjes, maar kuikens met een islamitische achtergrond hoeven dit jaar niet deel te nemen aan het paasfeest. Dat heeft het Nederlands Verbond Cultuur en Landbouw (NVCL) besloten.

Foto: Szefei / Shutterstock.com

Met Pasen spelen kuikens een belangrijke rol. De jonge hennen symboliseren het nieuwe leven dat rond het paasfeest ontstaat. Kuikens worden onder meer ingezet voor reclamecampagnes rond Pasen. Voorheen werd geen onderscheid gemaakt tussen christelijke kuikens en kuikens met een islamitische achtergrond. Dat is vanaf dit jaar anders.

Voorafgaand aan Pasen zullen de kuikens zorgvuldig worden gescreend. Kuikens met een islamitische achtergrond worden niet geselecteerd. Het gaat bijvoorbeeld om kuikens die afkomstig zijn van een islamitische fokker. Zij hebben de christelijke tradities niet van huis uit meegekregen.

“Pasen is van oorsprong een christelijk feest. Het is goed voor te stellen dat kuikens met een islamitische achtergrond weinig affiniteit voelen met het paasfeest”, zegt woordvoerder Jan Greyze van de NVCL. “Uiteraard zullen we dat respecteren.”