IS ‘not amused’ door Amerikaanse aanvallen op IS

IS is niet te spreken over de manier waarop het Amerikaanse leger de leiders van de terreurgroep ombrengt. IS-woordvoerder Mohammed El Soubhi noemt de handelswijze van Amerikaanse elitetroepen ‘onnodig wreed’.

Foto: Getmilitaryphotos / Shutterstock.com

Elitetroepen van het Amerikaanse leger schakelden afgelopen weekend IS-leider al-Baghdadi uit. Woensdag maakte president Trump bekend dat ook al-Baghdadi’s plaatsvervanger Abu al-Hassan al-Muhajir is gedood. In beide gevallen was volgens IS sprake van bruut geweld.

IS heeft bij de Amerikaanse regering geklaagd over de manier waarop de leiders zijn omgebracht. “Beide slachtoffers zijn op buitengewoon wrede wijze om het leven gebracht. U kunt zich voorstellen welke angst deze mensen in hun laatste momenten moeten hebben gevoeld. Afschuwelijk”, aldus IS-woordvoerder Mohammed El Soubhi. “Welk vreselijk bewind doet zoiets?”

IS heeft de Amerikanen opgeroepen om menselijkheid te tonen. “Wij kunnen ons voorstellen dat de Amerika voorstander is van actieve levensbeëindiging van onze topmensen”, aldus El Soubhi. “Maar kan dat alsjeblieft op een humane manier? Men had ook kunnen kiezen voor euthanasie.”