Hoge inflatie raakt consumenten: “Ik rij al twee jaar in dezelfde Tesla”

Foto: Daniel Reiner / Shutterstock.com

De inflatie binnen de eurozone loopt snel op. Consumentengoederen en diensten waren vorige maand gemiddeld 5,2 procent duurder dan een jaar eerder. Ons land kampt met de hoogste inflatie in bijna veertig jaar. Veel consumenten merken de gevolgen van de prijsstijgingen.

Het leven van veel Nederlanders is door de hoge inflatie een stuk zwaarder geworden. Dat merkt ook John Melkers (61) uit Heemberg. “In december koop ik altijd een nieuwe auto, maar dat zit er dit jaar niet in”, zucht hij. “Voor een gewone Tesla Model 3 Performance betaal je nu al 63.980 euro. Dat is voor een gewone vastgoedbelegger als ik bijna niet meer op te brengen.”

Ook voor Vivianne Keijlberg-Bateau (54) zijn de stijgende prijzen reden om beter op haar uitgaven te letten. “Soms draag ik kleding die ik al eerder heb gedragen”, zucht ze. “We hebben nog geluk dat de restaurants dicht zijn, dat scheelt al gauw een paar honderd euro per week. Ons voedsel wordt nu thuisbezorgd en twee keer per week kook ik zelf. Een mens moet toch eten.”