In coronatijd tóch lekker op vakantie? In Griekenland kan het!

Foto: Kostasgr / Shutterstock.com

Veel Nederlanders met corona zijn bang dat hun zomervakantie daardoor niet doorgaat. Onterecht, zo blijkt. Verschillende landen openen hun ziekenhuizen voor toeristen.

Onder meer in Griekenland zijn genoeg bedden beschikbaar voor coronapatiënten die er een weekje tussenuit willen. “Een groot deel van de bevolking is afhankelijk van het toerisme, maar door het coronavirus is het toerisme wel veranderd. De ziekenhuizen in Chersonissos, Rhodos en Corfu hebben maatregelen genomen om ook in coronatijd toeristen te kunnen ontvangen”, zegt Dimitris Vakrinos van het Grieks Bureau voor Toerisme.

De toeristenbedden zijn populair. Volgens reisorganisatie Tuvi hebben al tientallen Nederlanders een coronavakantie geboekt. Het gaat vooral om gezinnen waarvan een ouder of grootouder besmet is met het coronavirus. In Griekenland kunnen ze toch gewoon op vakantie.

In de Griekse stad Thessaloniki heb je al een ziekenhuisbed voor 299 euro per week, all inclusive. Hou je van een beetje meer luxe, ga dan eens kijken in Agia Galini. In het schilderachtige vissershaventje ligt een prachtig nieuw ziekenhuis, waar je voor nog geen 600 euro een week op de intensive care ligt.