“Ik was 18 en volledig uitgewoond”

Over een paar weken begint de zomervakantie. Nederlandse jongeren gaan massaal naar de costa’s om te feesten. Joyce hoopt dat haar lichaam op tijd hersteld is. Vorig jaar raakte ze compleet uitgewoond.

Foto: iStockPhoto – Getty Images

In de zomer van vorig jaar vertrok Joyce met drie vriendinnen naar Salou. In twee weken had ze talloze wisselende contacten. “Het moeten er minstens twintig zijn geweest. Nederlanders, Britten, maar ook de lokale Spaanse bevolking”, vertelt ze. “Hard werken, maar ik wilde er zo veel mogelijk doen. Ik had er lang voor gespaard, dus ik wilde alles meemaken.”

Terug in Nederland merkte Joyce dat er iets niet goed was. “Het begon met rugpijn. Daarna kreeg ik kramp in mijn liezen. Ik had mijn lichaam totaal overbelast. Alles bij elkaar heb ik zes weken in bed gelegen, inclusief de vakantie. Gelukkig was mijn vader heel begripvol. En mijn vriend ook. Zij zijn vroeger ook jong geweest.”

Toch hoopt Joyce deze zomer weer op vakantie te kunnen. “Dit keer neem ik zalf mee, zodat ik in ieder geval geen last meer krijg van die witte sliertjes.”