“Ik heb gewoon recht op die 30 miljoen”

Woedend is ze. De 59-jarige Gonnie Moers speelde mee in de Oudejaarsloterij. Ze won niets, terwijl iemand anders wél 30 miljoen euro krijgt. “Ik laat het er niet bij zitten. Het is gewoon oneerlijk”, briest mevrouw Moers.

Gonnie Moers moest via de krant vernemen dat maar liefst 30 miljoen euro aan haar neus voorbij was gegaan. De prijs gaat naar een 62-jarige man uit Tilburg die er helemaal niet op zit te wachten, zo vertelde hij in de media. Mevrouw Moers krijgt niets.

“De winnaars van de Oudejaarsloterij worden helemaal niet gescreend”, zegt mevrouw Moers. “Het geld gaat nu naar iemand die het niet wil, terwijl ik het juist hard nodig heb. Ik kan al jaren moeilijk rondkomen en de instanties laten me gewoon barsten. Maar daar kijken ze niet naar, bij de Oudejaarsloterij.”

Mevrouw Moers gaat er van uit dat de Oudejaarsloterij alsnog de 30 miljoen op haar bankrekening stort: “Als je een beetje gevoel in je donder hebt, dan zie je dat ik gewoon recht heb op dat geld. Ik bedoel: het is ook een kwestie van gunnen.”