Facebook-gebruikers starten hulpactie voor Mark Zuckerberg na dramatische koersval

Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

Een dag na de dramatische koersval van Meta, het moederbedrijf van Facebook, zijn gebruikers een actie gestart om het verlies te compenseren. 

Facebook-moederbedrijf Meta zit in zwaar weer. Na slechte kwartaalcijfers daalde het aandeel met 26 procent. Maar liefst 230 miljard dollar ging in rook op. Facebook-baas Mark Zuckerberg, die 13 procent van de aandelen bezit, werd in één dag 29 miljard dollar armer.

“Ik kon wel janken toen ik het nieuws hoorde”, zegt Facebook-gebruiker Wilma Bolberg (61). “Ik doe de hele godganse niks anders dan scrollen door mijn tijdlijn. Zuckerberg is wél de man die mij elke dag de mooiste spreukjes, kattenplaatjes en haatdragende berichten voorschotelt. Al jarenlang. Nu het slecht met hem gaat, kunnen we hem niet in de kou laten staan.”

Wilma is inmiddels een actie gestart om Zuckerberg te helpen. “Ik zamel zo veel mogelijk privacygevoelige informatie voor hem in. Namen, adressen, interesses, verblijfplaatsen en contacten en foto’s van de kleinkinderen, alles. Dat kan hij weer verkopen.”

De ingezamelde gegevens zullen volgende week aan Facebook worden overhandigd. “Ik roep iedereen op om zo veel mogelijk privacygevoelige informatie naar mij te mailen. Niet alleen gewone persoonlijke gegevens, want die hebben ze allemaal al. Ik wil Zuckerberg juist verrassen met dingen die hij nog níet van u weet. Uw bloedgroep, bijvoorbeeld. Of uw banksaldo. En voor de heren: bent u links- of rechtsdragend?”