Horecaondernemers pleiten voor permanente noodsteun

Foto: Yakobchuk Viacheslav / Shutterstock.com

De noodsteun die het kabinet tijdens de lockdown beschikbaar stelde aan horecabedrijven is goed bevallen. Dat blijkt uit een rondgang van Horeca Bedrijven Nederland (HBN). De meerderheid van de horecaondernemers zou graag zien dat de noodsteun een permanent karakter krijgt.

“Horecaondernemers zijn van nature harde werkers, maar tijdens de lockdown hebben ze gezien dat het ook anders kan”, zegt HBN-voorzitter Ron Stampert. “Er kwam geld binnen, zónder dat men met eten en drinken hoefde te sjouwen. Dat hebben de ondernemers als zeer positief ervaren.”

Volgens Stampert is het dan ook logisch dat de noodsteun een vervolg krijgt: “Zelf denk ik aan een soort permanente constructie waarbij de ondernemer de opbrengst krijgt en de overheid alle lasten voor haar rekening neemt. Ik denk oprecht dat veel ondernemers dat zien zitten. En daar is – wat ons betreft – echt geen pandemie voor nodig.”