Horeca klaar voor heropening: “Als iedereen een beetje opschuift, kunnen we hier 300 man kwijt”

Foto: Neydtstock / Shutterstock.com

De terrassen mogen vanaf 1 juni weer open. Horeca-uitbaters zijn nu al bezig met de voorbereidingen. “Het gaat straks waanzinnig druk worden. Iedereen snakt naar een biertje op het terras. Maar als iedereen wat dichter bij elkaar gaat zitten, kunnen we hier 300 man kwijt”, zegt eigenaresse Nicole Juils van Grand Café Candida.

Het kabinet versoepelt de maatregelen tegen het coronavirus. Onderdeel van de versoepeling is dat horecabedrijven hun terrassen vanaf 1 juni weer mogen openen. De uitbaters kunnen niet wachten. Bij Grand Café Candida wordt het terras inmiddels al klaargemaakt.

“Klanten mogen nog niet naar binnen, dus we willen straks zo veel mogelijk mensen op ons terras proppen”, zegt uitbaatster Nicole Juils. “Van de overheid moeten we ons wel goed voorbereiden. Nou, je ziet het, daar zijn we druk mee bezig! We hebben al een proefopstelling gemaakt. Als we de stoelen tegen elkaar aan zetten, passen er vier op een vierkante anderhalve meter. Als iedereen z’n gezonde verstand gebruikt, kan iedereen hier weer gewoon stomdronken worden. Wat kan er misgaan?”