Hoogzwangere vrouw kan door lockdown geen onderdak vinden

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Uiteraard heeft iedereen zijn problemen door de lockdown, maar voor een hoogzwangere vrouw in Bethlehem is de situatie pas echt schrijnend. Samen met haar man wilde ze Kerst vieren in haar geboorteplaats. Maar waar ze ook aanbelt, niemand wil haar binnenlaten.

Volgens Maria (achternaam bekend bij de redactie) is de kerstgedachte in Bethlehem ver te zoeken: “We hebben een lange reis achter de rug en hadden verwacht met open armen te worden ontvangen door mijn familie en oud-stadsgenoten, maar niets is minder waar. Niemand wil ons binnenlaten, omdat ze ons zien als mogelijke virusverspreiders. Zelfs de herbergen gooien hun deuren voor onze neuzen dicht.”

Haar man Jozef zegt dat het zelfs nog ernstiger is: “We zijn al tevreden met een garagebox, een schuur of een stal, maar niemand biedt ons onderdak aan. We zijn zelfs al uit een bushokje gejaagd door opgefokte boa’s. En dat terwijl mijn vrouw elk moment kan bevallen. We zijn echt doodsbenauwd dat ons kindje, dat onder zo’n slecht gesternte ter wereld komt, alleen maar kan opgroeien voor galg en rad. Jezus, wat een toestand zeg.”