Hongarije verpest race voor Max Verstappen

Max Verstappen is er bij de Grand Prix van Hongarije niet in geslaagd als eerste over de finish te komen. Verstappen kwam niet verder dan de tweede plaats. Volgens de jonge coureur is dat vooral de schuld van de Hongaarse premier Orbán.

Foto: Cristiano Barni / Shutterstock.com

Op het circuit van Hongarije finishte Verstappen op flinke afstand van Lewis Hamilton. “Een teleurstellend resultaat, maar gezien de omstandigheden wel te begrijpen”, zegt Formule 1-kenner Paul Kammerlaan van het raceblad F1 Empire.

“De Hongaarse president Orbán is er helaas niet in geslaagd om Verstappen voldoende te motiveren voor de eerste plaats”, aldus Kammerlaan. “Het is bekend dat Hongarije niet al te zorgvuldig omspringt met mensenrechten. Je kunt je afvragen of je in zo’n land wel wil winnen.”

De Hongaarse premier Orbán liet een enorm hek plaatsen op de grens met Servië. Het hek is bedoeld om vluchtelingen tegen te houden. Mensenrechtenorganisaties zijn daar bezorgd over. “Je weet natuurlijk nooit wat er in dat koppie van Verstappen omgaat, maar het leidt allemaal enorm af”, zegt de Formule 1-kenner. “Onbewust denkt hij daar tijdens de race toch over na.”