Hogere snelheidslimiet voor BN’ers met haast

De maximumsnelheid voor Bekende Nederlanders met haast moet omhoog. Dat vindt verkeersdeskundige Gerard Oefermans naar aanleiding van het incident met Nicky Romero. De bekende dj werd betrapt op hardrijden en rechts inhalen.

wegmisbruikers-Nicky-RomeroIn het SBS-programma Wegmisbruikers was te zien hoe een Bekende Nederlander door de politie langs de kant werd gezet, omdat hij meerdere keren rechts inhaalde en veel te hard reed. Hoewel het gezicht van de BN’er onherkenbaar is gemaakt, zou het volgens SBS Shownieuws gaan om dj Nicky Romero.

Verkeersdeskundige Gerard Oefermans heeft begrip voor het asociale rijgedrag van Romero. “BN’ers zijn belangrijker dan andere weggebruikers. Zij hebben vaak een overvolle agenda en altijd haast. Bovendien zijn zij bekend. Dat geeft nu eenmaal bepaalde privileges”, aldus Oefermans.

De verkeersdeskundige vindt dat er voor Bekende Nederlanders minder strenge regels moeten gelden. “Een beroemde dj gaat natuurlijk niet wachten op gewone mensen. Daarom is een snelheid van 150 km/u best acceptabel. Bovendien moet de alcohollimiet voor Bekende Nederlanders omhoog, omdat zij vaker in het uitgaanscircuit vertoeven. Dat is volstrekt logisch.”

De beelden van dj Nicky Romero in Wegmisbruikers zijn hier te zien.