Hoeveel kinderen moet je hebben om te kunnen leven van de kinderbijslag?

Foto: Dotshock / Shutterstock.com

Nu veel Nederlanders door de coronacrisis hun baan kwijt zijn, zoeken we naar andere manieren om geld te verdienen. Steeds meer vrouwen kiezen voor een groot gezin om in hun levensonderhoud te voorzien. Ellen Bastogne (33) kan met haar kinderen prima rondkomen van de kinderbijslag.

“Tot vorig jaar werkte ik in de horeca. Ik had een brasserie en de zaken gingen goed, maar toen kwam dus die lockdown. Mijn omzet ging in één klap naar nul. Ik moest op zoek naar een ander verdienmodel. Ik ontdekte dat kinderbijslag een goede, stabiele inkomstenbron is, mits je er genoeg hebt”, verklaart Ellen haar succes.

“Ik kreeg al kinderbijslag voor mijn twee eigen kinderen, maar dat was niet genoeg om van te kunnen leven. Dus ben ik als een gek aan het adopteren geslagen. Vanwege de crisis nemen veel moeders afscheid van hun kinderen, dus ik kon mijn gezin gemakkelijk en snel uitbreiden.”

Ellen bouwde een verzameling op van maar liefst 27 kinderen. “Ik ontvang elk kwartaal 8.755 euro aan kinderbijslag, dat is bijna drieduizend euro per maand. Geen vetpot, maar genoeg om van te kunnen leven”, rekent Ellen uit. “De truc is dat je de kosten beperkt houdt. Dus geen nieuwe kleren, geen zakgeld en net genoeg voedsel om de boel in leven te houden.”

Ellen begon een podcast over haar opmerkelijke business: “Ik wil vooral andere ondernemers inspireren. Kijk goed op je heen en zie waar je kansen liggen. En vooral: ga baren!”