Hoe ontsla je werknemers die het coronavaccin weigeren?

Foto: Fizkes / Shutterstock.com

Een vaccin voor het coronavirus is er bijna, maar niet iedereen wil zich laten vaccineren. Hoe ga je daar als werkgever mee om?

“Juridisch ligt het vrij ingewikkeld”, zegt arbeidsjurist Arno Stonk. “Je mag een werknemer niet ontslaan omdat hij of zij zich niet wil laten inenten. Maar er zijn natuurlijk wel andere manieren om van dit soort mensen af te komen.”

“Om iemand te kunnen ontslaan, moet je goede argumenten verzamelen”, aldus Stonk. “Beschuldig je ongevaccineerde medewerker bijvoorbeeld van seksuele intimidatie en vraag zijn collega’s om die te bevestigen. Stel onrealistische doelen. Doe stiekem een pak kopieerpapier in zijn tas en zeg dat hij steelt. Roer consequent oxazepam door zijn koffie en zeg dat hij de laatste tijd een afwezige indruk maakt. Binnen een paar weken heb je dan al een aardig dossier opgebouwd.”

Toch is het beter om een ingewikkelde ontslagprocedure te vermijden. Stonk: “Je kunt een ongevaccineerde werknemer zodanig het leven zuur maken, dat hij zelf opstapt. Vervang bijvoorbeeld de tl-buizen in zijn kantoor door zonnebanklampen, zodat hij binnen een paar uur verbrandt. Of leg ’s nachts stiekem een bloedende varkenskop op zijn bureau. Meestal is de hint dan wel duidelijk.”