HET WORDT KOUDER: Gevoelstemperatuur vrouwen naar -20 °C

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Vladans

Vrouwen bereiden zich voor op de eerste echt koudegolf van dit najaar. Meteorologen voorspellen een diepterecord in de gevoelstemperatuur van vrouwen. Op sommige plaatsen daalt de gevoelstemperatuur van vrouwen tot maar liefst -20 °C.

Na een relatief zachte periode komt de winterkou nu echt dichterbij. Volgens MeteoScience ligt de temperatuur aan het einde van de week nog maar net boven nul.

Veel vrouwen treffen in paniek maatregelen voor de naderende koudegolf. Ellen Spierwinkel (28) uit Almere is goed voorbereid. “Ik heb een fleecedekentje, Netflix en een pot kruidenthee klaargelegd. De verwarming staat voor de zekerheid alvast op de hoogste stand. Ik weet niet hoe lang ik op de bank moet blijven”, bibbert ze.

Ellen gaat voorlopig niet naar haar werk. “Bij deze extreme gevoelstemperaturen kán ik niet anders dan me ziek melden. Dit is helaas overmacht”, zegt ze klappertandend. Deze meeste bedrijven hebben begrip voor de situatie en draaien in ieder geval tot volgende week woensdag volledig op mannen.