Henk (64) kan door oorlogsdreiging niet meer aan Oekraïense importbruiden komen

Foto: Olga Lucky / Shutterstock.com

Wie probeert een vrouw uit Oekraïne te halen heeft het waarschijnlijk al gemerkt: door de dreigende situatie in Oekraïne is dat momenteel niet eenvoudig. 

Verwacht wordt dat Russische militairen op korte termijn Oekraïne zullen binnenvallen. Niet alleen het transport van goederen, maar ook het personenvervoer vanuit Oekraïne is door de oorlogsdreiging tot stilstand gekomen. Op diverse online platforms worden nog Oekraïense importbruiden aangeboden, maar onduidelijk is wanneer ze kunnen worden geleverd. Ruim 150 Nederlandse mannen zitten nog op hun Oekraïense te wachten.

Volgens liefhebber Henk Steenhouwer (64) uit Gramsbergen is het momenteel vrijwel onmogelijk om een Oekraïense vrouw te importeren. “In november heb ik al een vrouwtje besteld, maar ze is er nog steeds niet”, zucht hij. “Volgens de laatste berichten zou ze ergens op een luchthaven staan.”

Zolang zijn nieuwe bruid nog niet geleverd is, zal Henk het moeten doen met zijn huidige vrouw Olena. “Deze kan nog wel effe mee, maar ze is al 34”, zegt hij, wijzend op de lijntjes in haar gezicht. “De buitenkant valt nog mee, maar de voering begint echt dun te worden.”