Heiligverklaring Caroline van der Plas stap dichterbij

Foto: Riccardo De Luca - Update / Shutterstock.com / YT CC / https://www.youtube.com/watch?v=KMBPXRs4EuA

De vakgroep Christelijke Boeren Nederland (CBN) heeft bij het Vaticaan een officieel verzoek ingediend voor de heiligverklaring van BBB-leider Caroline van der Plas. Momenteel onderzoekt het Vaticaan of Van der Plas aan de voorwaarden voor heiligverklaring voldoet.

De BoerBurgerBeweging is onder leiding van Caroline van der Plas aan een indrukwekkende opmars bezig. In de nieuwste peiling van Maurice de Hond stijgt de partij naar maar liefst 18 zetels in de Tweede Kamer. De vakgroep Christelijke Boeren Nederland vindt dat de verering van Van der Plas ook op pauselijk niveau erkend moet worden.

Als paus Franciscus aan het verzoek tegemoet komt, erkent de paus formeel dat Van der Plas verering toekomt, omdat zij de hemelse glorie deelachtig is geworden.

“Na alles wat Van der Plas voor de mensheid heeft betekend, is een heiligverklaring niet meer dan logisch”, zegt CBN-voorzitter Johan Bertels.  “Het Vaticaan moet de heroïsche overwinning van Van der Plas op de Stikstoffabel van Satan nog officieel als een wonder erkennen, maar dat is slechts een kwestie van tijd.”