Hamilton niet gestraft voor rondjes aan kop bij GP Zandvoort

Foto: LiveMedia / Shutterstock.com

Mercedes-rijder Lewis Hamilton wordt door de wedstrijdleiding niet gestraft voor het eventjes pakken van de koppositie bij de Grand Prix in Zandvoort. Volgens de officials reed Hamilton weliswaar niet op de plek waar hij hoorde, achter Verstappen, maar beging hij daarmee geen overtreding.

Halverwege de Grand Prix reed Hamilton meerdere rondes aan kop, terwijl dat niet de bedoeling is. Pas later liet Hamilton zijn auto terugvallen naar de vierde plek en kon Verstappen weer gewoon vooraan rijden.

Formule 1-verslaggever Paul Kammerlaan vindt het vreemd dat de wedstrijdleiding niet harder optreedt: “Het is niet erg dat andere coureurs ook meedoen aan de Grand Prix, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze op de plek van Verstappen gaan rijden. Gelukkig hadden ze bij Mercedes vrij snel in de gaten dat Hamilton in de weg reed en kreeg hij de opdracht om Verstappen voorbij te laten gaan. Hamilton komt er kennelijk mee weg, maar het zou wel netjes zijn als hij nog even zijn excuses aanbiedt.”