GroenLinks fel tegen bosbranden in Zuid-Europa

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Opnieuw zijn er bosbranden in het zuiden van Europa. GroenLinks is daar geen voorstander van, zo heeft partijvoorzitter Jesse Klaver laten weten.

In Zuid-Europa woeden al weken flinke bosbranden. Een belangrijke autosnelweg tussen Frankrijk en Spanje moest zelfs worden afgesloten vanwege een bosbrand in de buurt van Bordeaux. GroenLinks wil dat de Franse ambassadeur in Den Haag op het matje wordt geroepen. Volgens partijleider Jesse Klaver zijn de bosbranden slecht voor de leefomgeving.

Klaver eist dat Frankrijk de bosbranden onmiddellijk blust. Bovendien eist hij van Frankrijk de garantie dat de bosbranden voorlopig niet meer worden uitgebreid: “Bij een bosbrand gaat kostbare natuur verloren. Ook zorgt een bosbrand voor veel schadelijke rook in de omgeving. De vraag is of we dat moeten willen.”

Of de eisen van Klaver worden ingewilligd, valt nog te bezien. Volgens minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken zijn de bosbranden geen Europese aangelegenheid, maar mag ieder Europees land zelf bepalen wat er met de natuurgebieden moet gebeuren.