Koningsdag: Grimmige sfeer na optreden dameskoor

Foto: Glenda / Sunshine Seeds / Shutterstock.com

Tijdens de viering van Koningsdag in Amsterdam is een grimmige sfeer ontstaan, na een optreden van dameskoor Con Amore. Koningsdagvierders noemen het optreden een onnodige provocatie, die de feestelijkheden in één klap verpestte.

Veel omstanders zagen het gebeuren. Paul van Coevorden was met zijn zoontje Luc getuige van het optreden. “De sfeer was heel gemoedelijk, totdat deze dames het podium op kwamen”, vertelt Paul. “Sommige toeschouwers liepen weg, anderen bleven staan. Een man keek me aan. Ik zag angst in zijn ogen. Die blik zal ik niet snel meer vergeten.”

Ook Bas Kistemaeker was erbij toen de sfeer omsloeg. “Er hing agressie in de lucht. Je voelde dat de boel op klappen stond. Toch zongen de dames door. Het leek alsof ze alleen maar uit waren op rellen.”

“Heel jammer”, zei politiewoordvoerder Tim Milfenberg na afloop van het optreden. “De meeste bezoekers komen hier voor een gezellige dag. Het is jammer dat er dan altijd weer een dameskoor komt om de boel te verzieken. Het zijn misschien maar twee of drie raddraaiers, maar zij verpesten het voor de goedwillende meerderheid”, aldus Milfenberg.