Greetje (84) woont al een jaar in een auto

Op het dashboard staat een kerstboompje, aan de binnenspiegel hangen twee kerstballen. Greetje Baffeld (84) probeert het toch nog een beetje gezellig te maken. Al ruim een jaar woont de bejaarde vrouw in haar auto.

greetje-baffeld-woont-in-haar-autoOfficieel is Greetje dakloos, maar daar is ze het niet mee eens. “Ik heb toch geen cabriolet?”, vraagt ze geïrriteerd. Ze wil geen zwerver worden genoemd. Ondanks haar omstandigheden is Greetje haar trots niet verloren.

Hoeveel ouderen in Nederland in een auto wonen is niet bekend. “Er zijn er wel meer, maar de meesten zijn jonger”, weet Greetje. “In de zomer zet ik de raampjes open en in de winter draait de motor. Dan blijft het lekker warm in de auto.”

“Ooit woonde ik in een rijtjeshuis. Drie slaapkamers, een badkamer, doffe ellende. Ik moest alles schoon houden. Ik zat tussen allemaal rijtjeshuispaupers in een rijtjeshuisbuurt, afschuwelijk! Godzijdank raakte alles kwijt aan de hoogste bieder”, mijmert Greetje. “Nu heb ik alleen nog mijn oude Skoda en zakken met geld. Die liggen in de kofferbak.”