Gonnie (59) loopt door coronacrisis 12 miljoen euro mis

Iedereen heeft last van de coronacrisis, maar voor Gonnie Moers zijn de gevolgen wel heel erg zuur. De 59-jarige Brabantse loopt door de coronacrisis een bedrag van maar liefst 12 miljoen euro mis.

“Drie maanden geleden ontving ik een email van een Nigeriaanse prins die een fortuin had geërfd. Maar vanwege de politieke situatie in zijn land kon hij het geld niet op zijn eigen bankrekening ontvangen. Hij vroeg mij of het geld tijdelijk op mijn rekening mocht staan. Ik zou dan 10 procent mogen houden, een bedrag van 12 miljoen euro”, legt Gonnie uit. “Nou, je snapt dat ik onmiddellijk heb gereageerd. Zo’n kans krijg je niet vaak.”

Op verzoek van de prins maakte Gonnie alvast tweeduizend euro over naar Nigeria: “Dat was om de transactiekosten te vergoeden en als blijk van vertrouwen. De erfenis, in totaal zo’n 120 miljoen, zou deze maand op mijn rekening worden gestort. Maar ja, toen brak dus dat coronavirus uit.”

Sindsdien heeft Gonnie niets meer van de Nigeriaanse prins gehoord. “Heel vervelend, maar ook wel een beetje begrijpelijk”, zegt ze. “Die man moet natuurlijk ook binnenblijven. Of misschien is hij zelf ziek geworden. Tja, daar kan hij ook niets aan doen.”

Gonnie heeft inmiddels een brief gestuurd naar de gemeente Zundert: “De gemeente heeft een potje voor mensen die door het coronavirus inkomsten mislopen. Ik ga er van uit dat ik alsnog de 12 miljoen krijg waar ik recht op heb.”