Goede sfeer bij uitvaart mevrouw Kooistra (87)

De familie kijkt tevreden terug op de uitvaart van Nel Kooistra. Het feest was binnen twee uur uitverkocht. Zo’n 350 uitgelaten belangstellenden woonden de uitvaart bij.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Shironosov

Mevrouw Kooistra overleed vorige week donderdag na een kort ziekbed. “Op haar sterfbed hebben wij oma gevraagd naar haar wensen voor de uitvaart. Die had ze niet echt, maar ‘niet van dat sombere gedoe, maak er maar een feestje van’, zei ze. Dat hebben we gedaan”, vertelt organisator en kleinzoon Dave.

Drie dagen geleden werd de line-up bekendgemaakt. De familie had een keur aan bekende dj’s uit binnen- en buitenland geregeld. Er waren twee bars en een aparte champagnebar in de VIP-lounge. “Oma hield niet van koffie en cake. Dat moet je respecteren”, aldus de rouwende organisator. “We zijn dankbaar dat we oma een supervette uitvaart hebben mogen geven. Ze zou het niet anders hebben gewild.”

Over de uitvaart van oom Cor, die vaatvernauwing heeft, wil de familie nog niets kwijt. “Wel kan ik verklappen dat we het allemaal nóg groter willen aanpakken. Echt zo’n uitvaart waarvan je zegt: wow! Er zijn al diverse artiesten benaderd, maar een datum hebben we nog niet. De bal ligt nu bij oom Cor.”