GGZ helpt mannen met acute midlife crisis bij TT Assen

Foto: Assa2215 / Dario Dominin / Shutterstock.com

Ook dit jaar was een team van GGZ aanwezig bij de TT in Assen om bijstand te verlenen aan mannen met een acute midlife crisis. Veel bezoekers van het motorevenement vertonen symptomen van een midlife crisis.  Een team van psychologen bood hen ter plaatse hulp.

Rob Wijnsleper was pas 47 toen de crisis toesloeg. “Ik had een goede baan als vertegenwoordiger, een lieve vrouw en twee kinderen. Toen begon het. Mijn buik zette uit en ik kreeg de onbedwingbare behoefte om een motor te kopen. Ik ruilde mijn vrouw in voor een nieuwe en mijn auto voor een motor. Mijn huisarts stelde toen de diagnose midlife crisis.”

Naast prostaatproblemen is een midlife crisis de belangrijkste doodsoorzaak onder mannen van middelbare leeftijd. Bij de TT in Assen konden mannen op speciaal daarvoor ingerichte plekken terecht voor psychische bijstand.

Wanda Derks (20) werkte het hele weekend als ambulant hulpverlener op de TT Assen. “Vaak hebben deze mannen behoefte aan een beetje aandacht. Ze compenseren hun aftakelende lichaam met een lawaaiige motorfiets. Ik bied hen een luisterend oor. Soms lucht het al enorm op als zo’n man even over zijn motor mag praten.”