21 ℃

Gevangenis Ter Apel in lockdown na corona-uitbraak

Foto: LightField Studios / Shutterstock.com

De Penitentiaire Inrichting in Ter Apel heeft vanwege een corona-uitbraak een interne lockdown aangekondigd. Hierdoor is de bewegingsvrijheid van de 450 gevangenen ernstig beperkt. Zo kunnen zij niet luchten, geen bezoek ontvangen, niet sporten en ook niet werken. Wij spraken de gedupeerde 29-jarige Ricky L. in zijn cel. Hij zit een negenjarige celstraf uit voor verschillende gewelddadige overvallen op juweliers.

“Dit is natuurlijk enorm balen, over anderhalve week stond mijn eerste begeleide proefverlof op de agenda. Dat kan door de corona-uitbraak niet doorgaan. Ik had al een compleet plan gemaakt om aan mijn begeleider te ontsnappen. Dat kan nu allemaal niet meer”, aldus Ricky.

De gevangenis in Ter Apel heeft wel gezorgd voor enige afleiding. Zo vullen de  gedetineerden hun tijd nu met het spelen van Cluedo en Galgje. Toch zit Ricky L. niet bij de pakken neer: “Vanwege de gisteren door het kabinet aangekondigde verlenging van de lockdown zijn toch alle winkelstraten gesloten en valt er voor mij geen droog brood te verdienen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de juweliers die ik nog had willen overvallen. Eigenlijk zijn zij ook een beetje slachtoffer.”

 
Deel dit artikel: