Geen terreur in Nederland dankzij premier Rutte

Terwijl de ons omringende landen in de afgelopen tijd zijn opgeschrikt door terreuraanslagen, bleef het in Nederland veilig. “Eigenlijk hebben we allemaal ons leven te danken aan premier Rutte en zijn kabinet, die de situatie volledig onder controle hebben”, zegt terreurdeskundige Fred Wolsmacher.

Mark-Rutte krijgt standbeeldDe aanslag op de luchthaven Zaventem, het vrachtwagendrama in Nice, de bom in Ansbach en de brute moord op een priester in Saint-Etienne-du-Rouvray. Zowel België, Frankrijk als Duitsland zijn al getroffen door gruwelijke terreuraanslagen. Hoe kan het dat Nederland tot nu toe gevrijwaard bleef?

Volgens Wolsmacher is de relatieve veiligheid in Nederland volledig te danken aan premier Rutte. “De premier krijgt nogal wat kritiek van voornamelijk laagopgeleiden. Dat geeft al aan hoe dom deze mensen zijn. Als je naar de feiten kijkt, zie je dat het kabinet onze veiligheid perfect in de hand heeft. Premier Rutte verdient als eindverantwoordelijke een groot compliment”, aldus de terreurdeskundige.

De vaak gehoorde opmerking dat Nederland met de instroom van asielzoekers mogelijk terroristen heeft binnengehaald, wijst Wolsmacher van de hand. “Tot nu toe is daar niets van gebleken. Een bedankje namens het volk voor Rutte en zijn kabinet zou op z’n plaats zijn.”

 
Deel dit artikel: