“Geef kinderen handboeien en pepperspray”

De Utrechtse pedagoog Gerard Zilver vindt dat kinderen standaard moeten worden bewapend met handboeien en pepperspray. Op die manier kunnen kinderen zich beter verweren tegen pesterijen of straf.

geef-kinderen-handboeien-en-peppersprayZilver is het spuugzat dat kinderen stelselmatig worden gepest of straf krijgen. “Vaak gaat het om weerloze kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Vooral kwetsbare groepen, zoals kinderen met overgewicht of rood haar, zijn het slachtoffer van pesterijen. Door kinderen standaard uit te rusten met pepperspray en handboeien, kunnen zij zich verdedigen”, aldus de pedagoog.

In andere Europese landen is het heel normaal dat kinderen een busje pepperspray op zak hebben. “In Zweden worden daarmee prachtige resultaten behaald. Laatst werd nog een pedofiel door een 4-jarige kleuter eigenhandig in de boeien geslagen”, zegt Zilver.

Ook in Nederland is al met kinderbewapening geëxperimenteerd. Frank Cloosters uit Almere vindt het een veilig idee dat zijn dochter Julia (8) een wapenstok draagt. “Vorige week wilde ik haar straf geven, omdat ze haar kamer niet had opgeruimd. Ik was woest. Julia voelde zich toen genoodzaakt mij tot kalmte te dwingen. Terecht natuurlijk. Op zo’n moment ben je blij dat ze die wapenstok heeft.”