Frank Masmeijer krijgt gratie: “Hij heeft heel wat mensen gelukkig gemaakt”

Foto: YT CC

Het heeft koning Willem-Alexander behaagd om oud-showmaster Frank Masmeijer gratie te verlenen. De koning roemt de verdiensten van de presentator. Volgens hem heeft Masmeijer in het verleden tientallen mensen gelukkig gemaakt.

Het gebeurt in Nederland zelden dat een gratieverzoek wordt ingewilligd door het staatshoofd. Maar koning Willem-Alexander heeft het toch behaagd om Frank Masmeijer anderhalf jaar van zijn straf kwijt te schelden. Volgens de koning heeft de oud-presentator heel wat mensen gelukkig gemaakt tijdens zijn indrukwekkende carrière: “Ik heb in mijn functie als staatshoofd heel wat bejaardentehuizen bezocht. En meerdere malen heb ik dementerende ouderen ‘Frank Masmeijer, Frank Masmeijer’ horen mompelen. Dan heb je het als presentator ver geschopt.”

De gratieverlening wil overigens niet zeggen dat de koning zijn ogen sluit voor de mindere kanten van Masmeijer: “Op grote schaal cocaïne smokkelen is natuurlijk niet goed te praten. Het ondermijnt de rechtsstaat en dat kan ik als staatshoofd uiteraard niet goedkeuren. Aan de andere kant: waarschijnlijk heeft hij veel meer mensen gelukkig gemaakt met het smokkelen van cocaïne dan met het presenteren van lullige kwisjes. Dus ook daar heb ik diep respect voor.”