Filmleeuw Hans Teiller (81) overleden

In Los Angeles is de beroemde filmleeuw Hans Teiller overleden. Tientallen jaren speelde Teiller de leeuw in talloze films en documentaires.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – MEF13

Hans Teiller (hier op een foto uit 1985) werd geboren in Hamburg en emigreerde in 1957 naar de Verenigde Staten. Daar volgde hij enkele acteerlessen. In zijn eerste rollen speelde hij gewoon een mens, maar daarmee had hij weinig succes. Voor de BBC-documentaire “African Wildlife” trok hij voor het eerst zijn leeuwenpak aan.

In een interview sprak Teiller onlangs nog openhartig over zijn carrière. “Voor natuurdocumentaires worden vrijwel altijd acteurs gebruikt. Echte leeuwen zijn te gevaarlijk”, verklapte Teiller. “Ik maakte een hele studie van die dieren. Ik weet precies hoe een leeuw beweegt, ademt, jaagt en eet. Daarom werden mijn documentaires zo succesvol. De mensen hadden niet in de gaten dat ze naar een acteur zaten te kijken.”

Teiller speelde de leeuw in onder meer “Daktari” (1966), “Living With Lions” (2002) en “The Last Lions” (2011). De laatste jaren van zijn leven trad Teiller op voor toeristen in Kenia en in dierentuinen. Teiller overleed aan een voedselinfectie.