Fantastisch nieuws: Vaccin Noord-Korea 100% effectief

Foto: Christos S / Imtmphoto / Shutterstock.com

Het goede nieuws over coronavaccins tuimelt over elkaar heen. Nadat het Amerikaanse farmaconcern Pfizer en Rusland al met verheugend nieuws kwamen over nieuwe vaccins komt ook Noord-Korea met geweldig nieuws. Het vaccin van het communistische land is namelijk 100 procent effectief. Iedereen die het het vaccin kreeg ingespoten was binnen een halve minuut virusvrij, laat een woordvoerder van leider Kim Jong-un weten.

De hele wereld slaakte een paar dagen geleden een zucht van opluchting toen Pfizer meldde dat hun coronavaccin maar liefst voor 90 procent effectief is. Tientallen miljoenen dosis van dit middel zijn inmiddels besteld. Maar deze bestellingen kunnen weleens voorbarig blijken te zijn. Want nadat Rusland al claimde een vaccin te hebben dat voor 92 procent effectief is, komt Noord-Korea met een vaccin dat maar liefst voor 100 procent helpt tegen het virus.

En alsof dat nog niet genoeg is, blijkt het Noord-Koreaanse vaccin niet alleen een wondermiddel te zijn tegen corona, maar ook tegen heel veel andere ziekten en kwaaltjes. Of zoals een Noord-Koreaanse woordvoerder het omschrijft: “Zelfs mensen die leden aan de meest verschrikkelijke en pijnlijke ziektes waren binnen een half minuut pijnvrij. Ook maanden na het toedienen van de injectie konden wij vaststellen dat zij op geen enkele manier meer pijn ervaren. Zelfs niet tijdens hun crematie.”