Fans verdrietig na verlies Piet Paulusma

Fans van Piet Paulusma hebben met verdriet en ongeloof gereageerd op het nieuws over hun idool. “Ik kan het nog niet goed bevatten. Het is alsof ik in een boze droom leef”, snikt Anneke Pelderman.

Foto: Andy Dean Photography / Shutterstock.com

Deze week werd bekend dat Piet Paulusma na 23 jaar weg moet bij SBS6. Het nieuws kwam als een mokerslag voor de 61-jarige Anneke. “Ik heb in de afgelopen dagen veel gehuild, dat mag u best weten”, vertelt ze. “Piet Paulusma is een groot deel van mijn leven. Ik zou niet weten wat ik zonder hem zou moeten.”

Anneke heeft in de afgelopen 23 jaar geen enkele uitzending van Piet’s Weerbericht gemist. “Ik keek er de hele dag naar uit”, vertelt ze. “Veel weerberichten heb ik opgenomen, zodat ik ze ’s avonds in bed nog eens kon terugkijken. Nachtenlang heb ik naar hem gekeken, tot ik omviel van de slaap. ‘Oant moarn Piet’, zei ik dan.”

Voor Anneke is Piet veel meer dan alleen een weerman. “Soms droom ik over hem”, geeft ze toe. “Dan droom ik dat hij met zijn Friese accent zachtjes in mijn oor fluistert. En dat zijn stoere weermanhanden mijn hele lichaam strelen. En dat hij langzaam een hand in mijn broekje laat glijden. Ach, wie weet worden mijn dromen ooit werkelijkheid, als Piet straks meer tijd heeft.”