Fanclub Pieter Omtzigt ziet ledental exploderen

Foto: 4Max / Shutterstock.com

Petjes, t-shirts en zelfs een Omtzigt-pyjama. Bij de fanclub van Pieter Omtzigt gaat het als zoete broodjes over de toonbank. Sinds de ophef over de CDA-politicus begon, regent het aanmeldingen bij de fanclub.

“Het is een gekkenhuis”, zegt fanclubvoorzitter Tim Bletter (34). “Vorige maand hadden we nog maar zestien leden. Nu zijn het er al bijna vijftigduizend. Ter vergelijking: de fanclub van Britney Spears heeft er maar driehonderd.”

Hoe verklaart Bletter de plotselinge populariteit van Omtzigt? “Veel mensen zien hem als een soort Robin Hood. Een eenzame politicus die strijdt tegen de gevestigde macht. Dat spreekt heel veel mensen aan. En natuurlijk heeft hij ook zijn uiterlijk ontzettend mee. Vrouwen vinden hem een overspannen knuffelbeer.”

De laatste weken is er veel te doen over Pieter Omtzigt. Andere Kamerleden zouden geprobeerd hebben van hem af te komen. Hoe kijkt de fanclub hier tegenaan? “Voor Pieter zelf is het natuurlijk heel vervelend, maar deze hele toestand heeft het merk ‘Omtzigt’ wel in een klap op de kaart gezet. De merchandise is niet aan te slepen. De Team Omtzigt-zomercollectie is nog in productie in China, maar alles is al bijna uitverkocht. Vanmorgen was hier nog een vader met zijn dochtertje. Zij wilde dolgraag een Omtzigt-dekbedovertrek. Zo schattig.”