Familie dolgelukkig met 2 euro extra koopkracht

Bijna alle Nederlanders krijgen in het komende jaar meer te besteden. Dat blijkt uit berekeningen van het Centraal Planbureau. Rob en Jantien Brielleveld vragen zich af wat ze in hemelsnaam met al dat extra geld moeten doen.

Foto: Monkey Business Images / Shutterstock.com

Rob en Jantien zijn tweeverdieners. Rob werkt fulltime als boekhouder. Jantien werkt drie dagen per week in een caviaslachterij. Het stel heeft een inwonende, autistische zoon (Daniël) en een uitgewoonde dochter (Chamilla).

Direct na de bekendmaking van de koopkrachtplaatjes door het Centraal Planbureau, rekende de familie Brielleveld ze door. Rob concludeerde dat het hele gezin volgend jaar ruim 2 euro meer te besteden heeft. “2,18 om precies te zijn”, zegt Rob. “Dat komt neer op een koopkrachtstijging van 0,0001%.”

Het gezin is het nog niet eens over waar het extra geld naartoe moet. Rob overweegt om de helft te beleggen in aandelen. Jantien vindt dat de twee euro naar het kunst- en cultuurbudget moet. “Rob en ik zijn al lang niet meer samen naar de bioscoop geweest. Met deze financiële meevaller wordt dat misschien binnen vijf jaar mogelijk.”