Facebook wil van elitair imago af: “Ook lageropgeleiden zijn welkom”

Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

Facebook start een nieuwe campagne die meer lageropgeleiden naar het platform moet trekken. “We willen een platform zijn voor alle lagen van de bevolking, niet alleen voor de hoogopgeleide elite”, aldus CEO Mark Zuckerberg van Meta, het moederbedrijf van Facebook.

“Facebook startte in 2004 als een plek waar iedereen zich thuisvoelde. Helaas moeten we nu vaststellen dat vrijwel uitsluitend hoogopgeleide, intelligente mensen uit de sociale bovenklasse nog op ons platform te vinden zijn. Er wordt op hoog niveau gediscussieerd door goed geïnformeerde intellectuelen over onderwerpen als politiek, virologie en de samenleving. Wellicht is de drempel voor de wat minder belezen groepen te hoog geworden”, aldus Zuckerberg.

“Facebook heeft een elitair randje gekregen en dat was nooit de bedoeling”, constateert Zuckerberg. “Je hoeft echt niet over een bovengemiddeld IQ te beschikken om mee te praten op ons platform. Natuurlijk zijn we blij met alle goed onderbouwde, weloverwogen meningen van de erudiete visionairs, maar een wat volksere toonzetting mag af en toe best.”