Evi (8) slaat Moederdag een jaartje over

Niet alle moeders worden op Moederdag verrast. De 8-jarige Evi Schmitte heeft besloten haar moeder niet in het zonnetje te zetten. Evi is niet tevreden over de prestaties van haar moeder in het afgelopen jaar.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Jack F

Moederdag is de dag waarop moeders worden bedankt door hun kinderen. Maar als het aan Evi ligt, hoeft haar moeder dit jaar nergens op te rekenen. “Samen met Evi hebben we het functioneren van haar moeder geëvalueerd. Marjolein is geen slechte moeder, maar we zien dat haar zorg op een aantal punten tekortschoot”, legt vader Sander uit. Evi knikt instemmend.

Samen met zijn dochter stelde Sander een lijst met verbeterpunten op. “Marjolein bracht Evi in de het afgelopen jaar twee keer te laat naar zwemles. Evi’s kamer kan schoner. Daarnaast had het avondeten niet de kwaliteit die je van een goede moeder mag verwachten. Soms zette Marjolein haar zelfs een kant-en-klaar-maaltijd voor. Dan denk ik: luister eens, zulke belabberde zorg gaan we op Moederdag niet belonen.”

Evi hoopt dat haar moeder in het komende jaar betere zorg levert. “Marjolein mag best wat meer ambitie in het moederschap leggen. De lat ligt echt hoger”, aldus Sander. “Evi en ik hebben besloten haar nog een jaar de kans te geven, maar het houdt natuurlijk een keer op.”