Erik won slechts duizend euro in de Oudejaarsloterij: “Het was een klap in mijn gezicht”

Foto: Sia mionau Pavel / Shutterstock.com

Met de trekking van de traditionele Oudejaarsloterij in aantocht, zijn de miljonairs uit voorgaande jaren weer volop in de media. Er is nauwelijks aandacht voor de mensen die ook een lot kochten, maar géén miljonair werden. Een van de gedupeerden is Erik Schansveld (41) uit Wijdenbosch. Hij won slechts duizend euro.

Erik deed vorig jaar voor het eerst mee aan de Oudejaarsloterij. “Op televisie zag ik allemaal mensen miljonair worden”, vertelt hij. “Vanzelfsprekend hadden wij ook op een grote prijs gerekend. Dan is het wel even slikken als je hoort dat je maar duizend euro hebt gewonnen hebt. Dat was een klap in mijn gezicht. Ik heb echt gehuild, dat mag je rustig weten.”

Door de tegenvaller raakte Erik in financiële probleem. “Ik had alvast een nieuwe auto gekocht, op afbetaling. Door de Oudejaarsloterij kon ik de aflossing niet betalen”, zegt hij. “Een maand later ging mijn vrouw bij me weg. Ze wilde niet meer leven met een loterijloser, zei ze. En geef haar eens ongelijk.”

Erik laat het er niet bij zitten. Hij overweegt een juridische procedure tegen de Oudejaarsloterij: “Verschillende mensen hebben bij de Oudejaarsloterij wél een miljoen gewonnen. Moet ik dan genoegen nemen met maar duizend euro? Ik dacht het niet!”