Energiebedrijven: “Vrouwen nu al met hun poten aan de verwarming”

Foto: Daniel Jedzura / Shutterstock.com

Het aantal vrouwen dat met hun poten aan de verwarming zit is in de afgelopen dagen fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de gezamenlijke energiebedrijven. 

Wiljan Kortelink uit Maarssen merkte dinsdag al dat er iets niet klopte. “Toen ik thuiskwam, leek de huiskamer wel een sauna. Het was er minstens 21 graden. Al snel bleek dat mijn vrouw met haar poten aan de verwarming had gezeten.”

Normaal zitten vrouwen pas vanaf november aan de verwarming, maar door het relatief koude weer begint hun bemoeienis nu al. Het gezeur over de kamertemperatuur wordt veroorzaakt door hormonen en een koude luchtstroming die vanuit Scandinavië over ons land trekt. Daardoor is het relatief fris, hoewel het nog lang geen tijd is om de verwarming aan te zetten.

Voor mannen zit er niets anders op dan de hitte accepteren. “Gisteravond zat ze op de bank met een deken, een kop gloeiend hete thee en sloffen die op konijnen lijken. De verwarming stond op 23 graden”, zegt Kortelink in zijn boxershort. “Ik weet niet of ik deze hitte nog lang uithoud.”