Elon Musk wederom rijker dan Eric Staalweger, maar verschil wordt kleiner

Foto: Kathy Hutchins / Jax10289 / Shutterstock.com

Elon Musk is door het Amerikaanse zakenblad Forbes uitgeroepen tot de rijkste man ter wereld. De eigenaar van Tesla en SpaceX heeft een vermogen van zo’n € 275 miljard, ruwweg 275 miljard meer dan de Nederlandse straatondernemer Eric Staalweger.

Musk zag zijn vermogen in het afgelopen jaar met ruim € 60 miljard toenemen, vooral dankzij de waardestijging van zijn Tesla-aandelen. Staalweger, daarentegen, zag ook vorig jaar geen mogelijkheid om te investeren in Tesla, waardoor hij niet van de oplopende aandelenkoers kon profiteren.

“In zakelijk opzicht heeft Musk een uitstekend jaar achter de rug, maar onderschat ook Staalweger niet”, zegt bedrijfseconoom Diederik Meerel. “Waar Staalweger door de coronacrisis in 2020 nog te maken had met minder voorbijgangers en dus minder giften, zag hij de belangstelling van passanten in 2021 weer toenemen. Zo ontving Staalweger in juli een donatie van maar liefst € 12,65.”

“Musk zag zijn vermogen groeien van € 215 miljard naar € 275 miljard, een toename van ruim 27 procent. De vermogensstijging van Staalweger was echter nog indrukwekkender. Staalweger zag zijn cashtegoeden stijgen van € 5,- naar € 28,61, een stijging van maar liefst 570 procent. Musk is dus nog steeds de rijkste persoon op aarde, maar hij wordt duidelijk op de hielen gezeten door Staalweger. Het verschil tussen beide heren wordt steeds kleiner.”