23 ℃
Ellen (33) is 'money mom':

“Als je er genoeg hebt, kun je van de kinderbijslag prima leven”

“Als je er genoeg hebt, kun je van de kinderbijslag prima leven”
Foto: Dotshock / Shutterstock.com

De kinderbijslag gaat omhoog. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten. Wie genoeg kinderen heeft en een beetje creatief is, zou er best van kunnen leven.

In Amerika worden ze ‘money moms’ genoemd: moeders die enkel leven van de kinderbijslag. Ook Ellen Bastogne (34) uit Wijdenbosch is een money mom. Zij kan met haar kinderen prima rondkomen van de kinderbijslag.

“Vroeger vond ik kinderen gewoon leuk en gezellig, pas later ben ik me gaan verdiepen in het financiële aspect”, zegt Ellen. “Kinderbijslag is een goede, stabiele inkomstenbron, mits je er voldoende hebt. Als je vrouw bent en flink vruchtbaar, kan het financieel heel aantrekkelijk zijn om een groot gezin te stichten, helemaal nu de kinderbijslag omhoog gaat.”

Ellen staat aan het hoofd van een gezin met 27 kinderen, deels van haarzelf, deels geadopteerd: “Ik ontvang elk kwartaal 8.755 euro aan kinderbijslag, dat is bijna drieduizend euro per maand. Geen vetpot, maar genoeg om van te kunnen leven. De truc is dat je de kosten beperkt houdt. Dus geen nieuwe kleren, geen zakgeld en net genoeg voedsel om de boel in leven te houden.”

Ellen begon een podcast met de toepasselijke titel ‘Money Moms’: “Ik wil andere moeders inspireren en uitleggen hoe je je gezin zo goed mogelijk kunt laten renderen. Je moet je gezin managen als elk ander bedrijf. Kijk goed om je heen en zie waar je kansen liggen. Maar vooral: ga baren!”

 
Deel dit artikel: