Effect van klimaatmars nu al meetbaar

De klimaatmars in Amsterdam is een succes. Enkele duizenden mensen gingen zondagmiddag de straat op voor een beter klimaat. Amper een paar minuten na de start van de mars waren de effecten al meetbaar.

De mars werd georganiseerd door Greenpeace en Milieudefensie. De mars begon zondagmiddag rond 13:00 uur op de Dam in Amsterdam. Volgens weerbureau MeteoScience maakte de temperatuur al na enkele minuten een flinke duikeling.

Foto: Lisa F. Young / Yarr65 / Shutterstock.com / Goescat Wei / Iconfinder / Nieuwspaal

“De temperatuur lag tijdens de start van de klimaatmars rond de 8 graden. Dat is veel lager dan in deze tijd van het jaar gebruikelijk is. Op de weerkaarten zien we zelfs enkele natte sneeuwbuien richting het noorden van het land schuiven”, zegt weerman Thomas Indra. “Het klimaat is echt geschrokken van de demonstratie.”

MeteoScience roept de deelnemers van de mars op om vooral door te lopen: “We moeten niet denken dat we met één klimaatmars klaar zijn”, aldus Indra. “We zien dat het werkt, maar om de klimaatverandering definitief te laten stoppen zullen we nog vele kilometers moeten lopen.”