16 ℃

Eerste AZC Deluxe volgende maand open

Nederland krijgt de primeur. Volgende maand wordt het allereerste AZC Deluxe geopend. Het opvangcentrum is speciaal bedoeld voor asielzoekers die net dat beetje meer verwachten van hun gastland.

eerste AZC Deluxe volgende maand openHet AZC Deluxe is een initiatief van het Centraal Registratiepunt Asielzoekers. “Veel asielzoekers hebben geklaagd over de huidige opvanglocaties”, zegt woordvoerder Corstiaan Akel. “De kwaliteit van de catering en het comfort van de kamers laten te wensen over. Wij hebben goed naar die klachten geluisterd en dit is het resultaat. In het AZC Deluxe hopen wij tegemoet te komen aan asielzoekers die behoefte hebben aan wat meer luxe.”

Het AZC Deluxe wordt gevestigd in een voormalig vijfsterrenhotel, dat met Europese subsidie is heringericht. De kamers zijn voorzien van grote bedden, airconditioning en roomservice. De catering in het luxe asielzoekerscentrum staat onder leiding van de beroemde chefkok Antoine Delarouge.

“Het is wel de bedoeling dat asielzoekers zelf meebetalen aan hun verblijf in het AZC Deluxe. Wij rekenen een tarief van 39 euro per maand. Maar voor dat bedrag mogen de bewoners wel onbeperkt gebruikmaken van het verwarmde zwembad en het wellnesscenter.”

 
Deel dit artikel: