16 ℃

Eerste AZC-baby geboren

Hamid en Farida Maroun zijn dolgelukkig. Hun dochter Raja is officieel de eerste baby die in een asielzoekerscentrum werd verwekt én geboren. Raja werd twee weken geleden geboren en is de eerste dochter van het stel, dat een jaar geleden vluchtte uit Syrië.

Eerste AZC-baby geborenHamid en Farida leerden elkaar kennen in de tijdelijke vluchtelingenopvang in Griekenland. “Toen ik haar zag, werd ik direct verliefd. Ze was drijfnat van de bootreis. In het opvangkamp hebben we elke avond met elkaar gedanst. Ik voelde een enorme band met haar. Zij zocht geluk. Ik ook.”

Via een omweg kwamen Hamid en Farida terecht in een Nederlands asielzoekerscentrum. Onder luid applaus hebben ze daar hun eerste kindje verwekt. Negen maanden later kwam Raja ter wereld. Raja is de eerste baby die geboren is in een azc.

Hamid en Farida willen in Nederland dolgraag een groot gezin stichten. “Zes, zeven of misschien wel acht kinderen”, zegt Farida. “We kunnen dan makkelijk rondkomen van de kinderbijslag. We hebben nu natuurlijk eerst een groot huis nodig, maar ik begreep dat dat binnenkort geregeld is.”

 
Deel dit artikel: