Eerst hittegolf, nu storm? Weerplaza geeft binnen drie weken twee totaal verschillende weerberichten

Foto: Erik AJV / Shutterstock.com

Het rommelt bij weerbureau Weerplaza. Waar Weerplaza ruim twee weken geleden nog sprak over een hittegolf, heeft men het nu over storm. Concurrerend weerbureau MeteoScience verwijt Weerplaza ‘draaikonterij’. Is Weerplaza nog wel geloofwaardig?

Dat er iets aan de hand is bij Weerplaza is duidelijk. Weerman Ben Saanen beweerde op 8 augustus nog dat de temperatuur enorm zou gaan stijgen. Saanen sprak zelfs over temperaturen van 37 graden. Maar dinsdag kwam zijn collega Adrie van Kuilenburg ineens met een heel ander verhaal. Van Kuilenburg praatte over storm en een temperatuur tussen 18 en 22 graden. Het contrast kan bijna niet groter. Hoe kon het weerbureau in nog geen drie weken tijd zo’n enorme draai maken?

Thomas Indra van weerbureau MeteoScience is bezorgd over de spanningen bij Weerplaza. “We weten niet precies wat er achter de schermen speelt, maar dit lijkt nergens op. Weersverwachtingen zijn serieuze business. Onenigheid op de werkvloer kun je niet hebben”, zegt hij. “Als weerbureau moet je er voor zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Denk je dat er een hittegolf komt? Prima, maar kom dan niet drie weken later met een verhaal over storm.”