“Echte carrièretijger werkt met Kerst gewoon door”

Foto: Fizkes / Shutterstock.com

“Ik wil mezelf geen held noemen, maar ik ben het natuurlijk wel”, zegt Wijbrand de Zeeuw (36). Terwijl de meeste Nederlanders met hun gezinnen Kerst vieren, werkt Wijbrand gewoon door.

In een vrijwel leeg kantoor legt Wijbrand uit hoe belangrijk het is om op beide kerstdagen aan het werk te zijn. “Het gaat om een stukje commitment, hands on dedication”, aldus de sympathieke Amsterdamse carrièretijger. “Wij benchmarken onze performance voortdurend en outperformen de markt. Juist tijdens de feestdagen moet je de lead nemen in het tonen van je core competence.”

Voor de collega’s die met Kerst vrij zijn heeft Wijbrand geen enkel respect. “Op Sales zit zo’n gozer die nu tijd met zijn gezin doorbrengt. Dan neem je je werk dus niet serieus. Dan begrijp je het corporate dna niet wat een jong en dynamisch bedrijf als dit nodig heeft”, zucht de energy-driven business transformator.

Wijbrand steekt een vuist in de lucht. “Yesssss”, roept hij. “Net weer een deal ingetikt die die luie underachievers hadden laten liggen. Als straks iedereen dronken z’n nest in duikt, is deze jongen al helemaal up to speed voor de target van januari.”