Duizenden schelpen aangespoeld aan Noordzeekust

Langs de Noordzee zijn duizenden schelpen aangespoeld. De puinhoop komt op een vervelend moment, juist nu veel Nederlanders dit weekend van plan zijn het strand te bezoeken. Vrijwilligers proberen de schelpen zo snel mogelijk op te ruimen.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Sloot

De aangespoelde schelpen werden vanmorgen ontdekt door strandjutter Steven Joffers. “Het is een drama. De hele kust ligt ermee bezaaid. Alleen al op het strand bij Egmond gaat het om duizenden schelpen, mogelijk zelfs meer”, aldus Joffers.

Direct is een grote opruimactie gestart. Enkele tientallen vrijwilligers zijn koortsachtig bezig om het strand weer in orde te maken. “In een paar uur tijd had ik al vijftien vuilniszakken gevuld, maar het lijkt onbegonnen werk”, zucht Joffers. “Vanwege het mooie weer verwachten we dit weekend veel bezoekers op het strand. Het is nog maar de vraag of we alle schelpen op tijd weg krijgen.”

De schelpen zijn waarschijnlijk door iemand in zee gegooid en vervolgens door de stroming meegevoerd naar de kust. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.