Duizenden Nederlanders vast op Franse campings

Foto: Pixfly / Shutterstock.com

Nederlandse vakantiegangers zijn massaal terechtgekomen op Franse campings, waar ze onder mensonterende omstandigheden proberen hun dagen door te komen. Voor sommige slachtoffers duurt de situatie al langer dan een week.

Henri Bruining vertrok vorige week met zijn gezin richting het zuiden, maar belandde al na twee dagen op een Franse camping. Wat hij daar aantrof, gaat elk voorstellingsvermogen te boven. “Er zijn hier helemaal geen voorzieningen om alle vakantiegangers te kunnen huisvesten. Een grasveld met een zwembad, meer is het niet”, klaagt de 43-jarige Zaandammer. “Godzijdank hadden we onze caravan meegenomen, anders zou ik niet weten waar we hadden moeten slapen.”

Voor andere vakantiegangers is de situatie nog slechter. Ronald Vluijssen moet met zijn vriendin overnachten in een tent. “Ik ben niet gauw bang, maar vannacht hoorden we de regen op het tentdoek kletteren”, vertelt hij. “En de sanitaire voorzieningen zijn ronduit slecht. Onze tent heeft geen douche of toilet. Voor onze behoeftes zijn we aangewezen op een eenvoudig toiletgebouwtje, dat we moeten delen met wildvreemden. Heel smerig.”