“Dit kind kun je toch geen wondertje noemen?”

Marc Woensdrecht werd twee maanden geleden vader. Maar echt blij is hij niet. “Mijn zoontje Luuk is eigenlijk maar een zielig hoopje mens”, aldus Marc. “Direct na de geboorte zag ik het al: dit wordt niks.”

nu-zit-ik-dus-met-een-baby-opgescheeptNa lang aandringen besloot Marc (33) mee te werken aan de kinderwens van zijn vriendin Inge. “Je hoopt natuurlijk op een talentvol kind. Een profvoetballer, of een briljante popster of zo. Sommige kinderen worden later succesvol, maar dat zie ik bij Luuk niet gebeuren.”

Al met al werd het vaderschap voor Marc één grote teleurstelling. “Wat Inge heeft gebaard lijkt helemaal nergens op. Eigenlijk houd ik sowieso niet van kinderen, maar dit is wel een héél sneu exemplaar”, zegt Marc. “Hij kan werkelijk helemaal niets zelf. Ik moet zelfs nog zijn billen afvegen. Kom op zeg.”

Marc wijst naar zijn baby en haalt zijn schouders op. “Inge noemt hem ‘ons kleine wondertje’. Dan denk ik: Hebben wij het wel over hetzelfde kind? Zij wil Luuk nog graag een kans geven, maar ik ben er wel klaar mee.”