Dit at Willem-Alexander in de Glazen Koets

Een vorstelijke maaltijd aan boord van de Glazen Koets. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima genoten tijdens de rijtocht naar de Ridderzaal van een licht, maar smakelijk ontbijt.

Foto: TK Kurikawa / Worradirek / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Op Prinsjesdag werd het koninklijk paar met de Glazen Koets naar de Ridderzaal gereden. De catering aan boord werd zoals elk jaar verzorgd door The Hague Catering Services (HCS). “De koning genoot dit jaar van twee witte boterhammen met roomboter en jam. Daarnaast was er de warme hap. Dit jaar kozen we voor geitenkaaskroketjes met ketchup. De koning prakte de geitenkaaskroketjes op het brood. Zo hadden we het eigenlijk niet bedoeld, maar het is natuurlijk wel heel smakelijk”, zegt directeur Fred Nootegaard van het cateringbedrijf.

Natuurlijk stond er ook een pakje sinaasappelsap klaar. “Van zijn favoriete merk, Mania. Dat hebben we speciaal uit India laten komen”, aldus Nootegaard. “De koning wil elk jaar een pakje Mania in de glazen koets. Hij kijkt er het hele jaar naar uit. Voor hem is dat het hoogtepunt van Prinsjesdag.”