Dimmerink Schilderwerken distantieert zich van avondklokrellen

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Nieuwspaal

Het Doetinchemse schildersbedrijf Dimmerink heeft de avondklokrellen van de afgelopen dagen scherp veroordeeld. In een persbericht noemt Dimmerink de rellen “verwerpelijke uitingen van zinloos geweld dat niets met protest te maken heeft”.

Naar aanleiding van het vernielingen en plunderingen plaatste Dimmerink Schilderwerken een krachtig statement op haar website. “Dimmerink Schilderwerken heeft met afschuw kennisgenomen van de recente onlusten in onder meer Rotterdam, Eindhoven en Urk. Dimmerink Schilderwerken wil op geen enkele manier met deze hersenloze relschoppers geassocieerd worden”, luidt het bericht.

Eigenaar Joost Dimmerink zag zich genoodzaakt om direct en in krachtige bewoordingen afstand te nemen van de avondklokrellen. “Dimmerink Schilderwerken houdt zich bezig met het aanbrengen van kwaliteitsverf en coatings voor binnen en buiten. Met rellen willen wij niets te maken hebben.”

Dimmerink Schilderwerken nam eerder al met succes afstand van de aanslag bij Charlie Hebdo in 2015 en de moord op Willem van Oranje in 1584.