“Die kinderen hebben wij vooral voor het geld”

Een kinderwens hadden ze nooit. Toch hebben Jordi en Cherissa Braasems er inmiddels twee. “Eigenlijk ging het ons om het geld”, geeft Jordi toe. “Kinderen zijn verschrikkelijk, maar je kunt er leuk aan verdienen.”

jordi-braassemsWie het handig aanpakt, kan flink verdienen aan het stichten van een gezin. SGP-leider Kees van der Staaij wil zelfs een geboortepremie. Ouders ontvangen maar liefst 1000 euro na de geboorte van het eerste kind. Daarna volgt nog de kinderbijslag.

Jordi en Cherissa hebben al een paar jaar te maken met financiële problemen. Door de crisis raakte Jordi zijn baan kwijt. “Hij heeft maandenlang gesolliciteerd, maar zonder diploma’s vind je niet zo gemakkelijk werk. Ja en zo’n uitkering is geen vetpot. Dan ga je dus aan andere oplossingen denken. Een paar kinderen levert al gauw 400 euro per kwartaal op”, rekent Cherissa uit.

“Godzijdank is Cherissa heel vruchtbaar”, lacht Jordi, wijzend op zijn twee kinderen. “Ze heten Bas en Samantha, maar ik noem ze onze spaarvarkentjes. We krijgen jaarlijks sowieso 790 euro per stuk aan kinderbijslag. Voor Bas krijgen we elke maand 83 euro extra, omdat hij een klompvoet heeft. Kinderen zijn natuurlijk lastig, maar je krijgt er zoveel voor terug.”